LED DRIVERE

Lidt om LED drivere og hvordan man vælger den rigtige.

LED Drivere er betegnelsen for strømforsyninger, som er specielt udviklet til brug med LED belysning.

En driver er en elektronisk omformer, som både sænker ensretter strømmen fra vekselstrøm til jævnstrøm, regulerer og stabiliserer spændingen fra eksempelvis 230V AC til 12V DC eller 24V DC.

LED Drivere bruges i princippet i alt LED belysning, da elektronikken i LED, som oftest er lavvolt. Så om end det er en LED pære som skrues direkte i en 230V fatning og tilsluttes et lampeudtag, eller et LED lysstofrør, som sættes i et armatur, så forefindes der en lille LED driver inde i selve pæren, som fungerer som førnævnt.

Her på shoppen sælger vi løse LED drivere, som kan forsyne de LED bånd og lamper, som forefindes i vores sortiment. Det er en let, men også mere sikker måde at kunne arbejde med strøm, da lavvolt hverken giver stød eller på anden måde udgør nogen fare for montøren.

LED Drivere fås i forskellige varianter med og uden mulighed for dæmpning og med forskellig maksimal effektforbrug – Watt.

Her det er vigtigt at man vælger en LED driver, som passer til den lyskilde man har valgt. Her kigger man på de oplysninger, som vi har skrevet på lyskildens vareside og undersøger først, om den bruger 12V eller 24V. Herefter tjekker man hvor meget effektforbrug den forbruger og ud fra de to oplysninger vælger man en passende LED driver til lyskilden.

Skriver vi eksempelvis, at det LED bånd, som man ønsker, har et forbrug på 45W i alt, på 5 meter, men at man kun skal bruge de 3 meter, så skal der vælges en LED driver som har et effektforbrug på mindst 27 watt (5 / 45 = 9 W/m, så 3 x 9 = 27W i alt for 3 meter).

Ønsker man at kunne dæmpe sin LED lyskilde med eksempelvis sin LED lysdæmper i i afbryderen (f.eks. LK’s skydelysdæmper), så skal man, ud over effektforbrug og spænding, også holde øje med, om driveren er dæmpbar. Dette skriver vi som oftest i overskriften, men man kan også altid finde disse informationer på varesiden, hvis man scroller ned til de viste produktspecifikationer.

Skulle der være den mindste i tvivl om valg af LED driver til en ønsket lyskilde, så er man selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan hjælpe og vejlede i, at vælge den helt rigtige LED driver til dit formålet

Se åbningstider for telefon og live chat på denne side, hvor du også kan skrive en mail til os: Kontakt os

Vælg Type

20W LED Driver 12-24V IP20 Godkendt til møbelinstallation
IP67 Udendørs kvalitets LED driver, 24V, 24W